Elever från Anderstorpsgymnasiet på besök

Det första besöket av skolelever på närmare tre år har nu genomförts. Det var klass 2 A på samhällsprogammet som gästade oss. De 30 eleverna med lärare anlände med buss och besöket inleddes med att guiderna Rolf Granstrand och Lars Larsson följde med i bussen och de kunde åka vidare på guidning i området. Tillbaka på Bure Arkiv fick de en presentation av utställningarna och arbetade i grupper med olika uppgifter. ”Jag har nog aldrig känt Bure Arkiv så levande, i varje skrymsle jobbade grupper”, säger Rolf Granstrand om besöket som han var mycket nöjd med.
Även eleverna rapporteras ha varit nöjda: ”Det var fascinerande att se hur ett ställe som varit så levande, kunde förändras så fort”, sade en elev. En annan sade; ”Nu förstår jag vad nationalekonomi egentligen handlar om”. En tredje sade, ”Så underbara farbröder som var riktigt intressanta att lyssna på”. Allt enligt läraren Magnus Flank.
I juni kommer fler besök från Anderstorpsgymnasiet, då är det samtliga samhällslärare som ska ha en halvdags studiedag hos oss.